• Stravovanie počas pobytu žiakov v letnom ŠKD

          • Vedúca školskej jedálne p. Eva Beňová oznamuje zákonným zástupcom, ktorí prejavili záujem o stravovanie svojho dieťaťa počas letného školského klubu detí musia uhradiť poplatok za stravu do 30.06.2022  

          • OZNAM školskej jedálne - dôležité !

          • Vedúca školskej jedálne p. Eva Beňová oznamuje stravníkom, ktorí majú záujem o stravu dňa 30.06.2022 t.j. štvrtok, aby sa prihlásili v školskej jedálni do 28.06.2022 do 7.00 h . V tento deň sú všetci stravníci z obedov odhlásení. 

             

          • Príbehy detí - Unicef

          • Každé dieťa si zaslúži pekné spomienky na detstvo...

            Kúpou jedného alebo viacerých príbehov detí, ktorým Unicef pomohol, môžete prispieť  k tomu, aby aj deti s ťažkým osudom dostali pomocnú ruku. Preto sa aj naša škola rozhodla takouto formou prispieť a zakúpila si príbeh Amiry, ktorý si môžete prečítať vo svojich triedach. 

          • Knižkodomčeky

          • Knižkodomčeky sú malé verejné knižnice. Každý si môže z takejto verejnej knižnice požičať knihu a po prečítaní si ju nechať alebo vrátiť. Projekt knihobúdok či knižkodomčekov funguje úspešne v mnohých európskych mestách. Pomocou nich môžete dať druhý dych Vašim knihám, prípadne si knihy požičiavať a čítať.V našej obci sú umiestnené tri knižkodomčeky. Jeden sa nachádza v areáli ZŠ Jána Smreka, ďalší je pri Pamätníku Jána Smreka a tretí v časti "Dolina" pri Dome Dolina. 

          • V Trenčíne so šiestakmi

          • Začiatok júna odštartovali žiaci šiesteho ročníka dejepisnou exkurziou do Trenčína. Uličkami mesta prešli k zadnej bráne Trenčianskeho hradu a prezreli si exteriéry a časti interiéru dominanty mesta. Na nádvorí pri "studni lásky" stretli známych hercov, ktorí práve fotili upútavky k novej divadelnej hre. Ochotne sa s nami odfotografovali. 

            Okolo Farského kostola a Karnera sv. Michala sa žiaci VI.A a VI.B presunuli do Katovho domu, kde sa dozvedeli zaujímavosti o tomto obávanom a zároveň rešpektovanom povolaní. Nakoniec sa na Mierovom námestí všetci občerstvili chutnou zmrzlinou. 

          • Škola priateľská deťom - Svetový rodič

          • Na hodinách etickej výchovy aj v školskom parlamente sa venujeme plneniu kritérií programu Škola priateľská deťom. Pomáhali sme s distribúciou letákov a nedávno  sme robili reklamu s názvom Staň sa svetovým rodičom. 

          • Prváci v PD Bošáca

          • Pri príležitosti Dňa detí  sme s prváčikmi navštívili PD Bošáca.  Spoznali sme bližšie život zvierat na družstve, videli sme maminky prasnice,  tatina kanca ba aj malé bábätká prasiatka. Mohli sme si dokonca prasiatko pohladkať a navštívili sme aj prasiatkovú škôlku.  Dozvedeli sme sa, ako sa doja kravičky a kam putuje mlieko.  Nakoniec nás pohostili domácim salámikom a syrom. Ďakujeme pánovi predsedovi družstva Ing. Vladimírovi Králikovi za milé prijatie. 

          • Druháci a tretiaci na dopravnom ihrisku

          • Dňa 3.6.2022 navštívili žiaci 2. a 3. ročníka detské dopravné ihrisko na ZŠ v Novom Meste nad Váhom.

            Každý žiak mal možnosť prakticky si vyskúšať premávku na bicykloch alebo na kolobežkách priamo na dopravnom ihrisku v rôznych modelových situáciách s dopravnými značkami a semaformi.

            Počas aktivít na dopravnom ihrisku usmerňovali žiakov aj príslušníci mestskej polície.

            Pobyt detí na dopravnom ihrisku určite prispel k príprave žiakov na bezpečný pohyb v cestnej premávke ako bicyklistov aj ako chodcov. Zároveň sa žiaci obohatili o nové zážitky.

          •  “Krok za krokom vo finančnom vzdelávaní“

          • Naša škola sa zúčastnila projektu  “Krok za krokom vo finančnom vzdelávaní“. Cieľom projektu je rozvíjať schopnosť žiakov orientovať sa vo sfére peňazí, prijímať finančné rozhodnutia a  vedieť hospodáriť s peniazmi v každodenných životných situáciách. Tento finančno-vzdelávací projekt je realizovaný za pomoci európskych štrukturálnych a investičných fondov.

            Na seminároch sa zúčastnili  žiaci 9. ročníka. Tí mali možnosť precvičiť nielen znalosti v základných pojmoch bankovníctva a poisťovníctva, ale i  rozšíriť vedomosti o základné ekonomické pojmy, vyriešiť príklad zostavenia  rodinného rozpočtu a pochopiť  základné princípy investovania. Žiaci ocenili hravú formu výučby – nielen prednášanie, ale i rôzne súťaže, skupinovú prácu, prezentácie svojich názorov i diskusiu na aktuálne ekonomické témy.

            Merateľným ukazovateľom  úspešnosti seminárov by mohla byť úspešnosť výstupných testov, ktorá sa po ukončení seminárov pohybovala na úrovni 62% (9.A vstup 42%, výstup 60, 9.B vstup 48 %, výstup 63%) Z toho možno odvodiť fakt, že tí, ktorí sa rozhodli prednášku vnímať, si cieľové základné poznatky odniesli:)))


             

             

          • Rozhodnutia o prijatí/neprijatí dieťaťa do materskej školy

          • Vážení rodičia,

            na sekretariáte školy si môžete vyzdvihnúť Rozhodnutie o prijatí/neprijatí dieťaťa do MŠ v nasledovné dni:

            Pondelok 06.06. 2022 - od 7.00- do 15.00

            Utorok 07.06.2022 - od 7.00 - do 16.00

            Streda 08.06.2022 - od 7.00 - do 15.00

            Štvrtok 09.06.2022 - od 7.00 - do 15.00

            Piatok 10.06.2022 - od 7.00 - do 15.00

          • Zber papiera - jún 2022

          • 02.06.2022 - štvrtok............................12.00 h – 17.00 h

               

            03.06.2022 - piatok.............................6.00 h – 17.00 h

               

            04.06.2022 - sobota............................8.00 h – 12.00 h

              

             

          • Deviataci v ENERGOLAND-e v Mochovciach

          • Žiaci IX.A a IX.B triedy navštívili v rámci rozvoja prírodovednej gramotnosti ENERGOLAND Mochovce.

            V jeho priestoroch sa nachádza  viac ako tridsať objektov, rôzne aplikácie a interaktívne expozície. Žiaci sa v priestoroch Energolandu dozvedeli  informácie o energii, o výrobe elektriny, o globálnom otepľovaní a tiež o uhlíkovej záťaži.

            Oboznámili sa s jadrovou energetikou z pohľadu bezpečnosti a rádioaktívneho odpadu.

            Žiaci  si v úvode exkurzie pozreli v 3D kine film Odysea energie, ktorom videli zmapovaný vývoj vesmíru. Vyskúšali si model bezemisnej motorky, interaktívnu LED podlahu, termálne zrkadlo, vyrábali energiu  pohybom svojich nôh.

            Prostredníctvom „Mapy energie“ si vyhľadávali rozličné zaujímavé fakty a štatistiky, ktoré sa im  priamo premietali na mapu sveta s vyznačenými krajinami.

            Žiaci si mohli utvoriť svoj vlastný názor na výrobu elektriny a jej zdroje, lebo Energoland približuje okrem využitia jadrovej energie tiež  poznatky o ďalších zdrojoch energie - o vode, Slnku, vetre, geotermálnej energii a fosílnych palivách.

            V priestoroch Energoland si žiaci mohli  vytvoriť vlastnú fotografiu s interiérom elektrárne,  preskúmať archeologické nálezy z okolia Mochoviec alebo vyskúšať štiepenie jadier rádioaktívnych látok.

            V rámci návštevy Energolandu  v Mochovciach sme navštívili neďaleký hrad v Leviciach a Tekovské múzeum v Leviciach.

            Je to slovenské regionálne vlastivedné múzeum, v ktorom je  zdokumentovaná  história, prírodné vedy a ľudová kultúra v danom regióne. V múzeu je  vyše 110 000 ks zbierkových predmetov z oblastí živej a neživej prírody, histórie, archeológie a ľudovej kultúry.

            Exkurzia bola prínosom k rozšíreniu vedomostí žiakov a prepojeniu teórie s praxou.