• Zbierky Biela pastelka a Sladká výzva

          • 23. septembra 2022 sme sa zapojili do zbierky Biela pastelka. Únia nevidiacich si od nás prevzala  vyzbieranú sumu 137,95 eur. Tie sa využijú pre nevidiacich a slabozrakých ľudí na pomoc  s výučbou čítania a písania Braillovho písma, s nácvikom samostatného pohybu s bielou palicou, kurzami práce s kompenzačnými pomôckami  či špecializovaným sociálnym poradenstvom.

            Zbierka Sladká výzva prebiehala na škole 24. 10.2022 druhýkrát. Predajom čokolád vyrobených na Slovensku, sme vyzbierali 168 eur, ktoré posielame na misijné diela. Čistý zisk z kampane posiela táto organizácia na projekty pre deti a mládež v Keni, Rwande, Etiópii a Ugande. 

            Všetkým, ktorí sa do zbierok zapojili ďakujeme.

          • Trenčianske hodiny - školské kolo

          • Dňa 26.10. sa naša škola rozospievala počas školského kola súťaže  v speve Trenčianske hodiny. Porote sa predstavili speváci a speváčky s dvomi piesňami. Jedna bola z regiónu Trenčín, druhá ľubovoľná ľudová slovenská. Spievalo sa sólo. Do ďalšieho kola postupujú:

            1. kategória:

            Richard Masaryk 2.A

            Natália Šprtlová 3.B

            2. kategória:

            Karin Masaryková 4.B

            Andrej Kuchta 6.B

            3.kategória:

            Viktória Krížová 7.B

            Ema Michalková 7.B

            Držíme palce!

          • Duálne vzdelávanie

          • Chlapci z deviateho ročníka sa boli 26.10.2022 pozrieť vo firme MB Trenčín, kde sa dozvedeli o možnostiach duálneho vzdelávania pre túto firmu. V priestoroch firmy sa stretli s našimi bývalými žiakmi, ktorý tento rok končia strednú školu.

          • Životná cesta

          • V dňoch 21.10 a 24.10. 2022 absolvovali naši žiaci 9. ročníka kariérové poradenstvo. Zisťovali predpoklady pre svoje profesijné smerovanie.

          • Hudobno- výchovné koncerty

          • Streda - 19. november 2022 nebol takým obyčajným školským dňom. 

            1. aj 2. stupeň sa v priebehu vyučovania zúčastnili na multimediálnych výchovných koncertoch umeleckej spoločnosti LETart, ktorá sa venuje predstaveniam s motivačným obsahom.

            Pre žiakov 1.- 4. ročníka bola pripravená téma „Hravo -zdravo“. Pomocou projekcie, video ukážok a peničiek sa deti dozvedeli ako vplýva na náš organizmus nezdravá strava a prečo je dôležité vymeniť sedenie pri počítačových hrách a mobiloch za pohyb.

            Žiaci 2. stupňa sa zúčastnili programu s názvom „Trendsetter“, ktorý chcel upozorniť na negatívne trendy dnešnej doby. Zodpovedali sme si otázky aké nástrahy v sebe skrýva virtuálny svet,  ako na nás vplývajú reklamy, sociálne siete, reality show ale aj čo je kyberšikana. Program chcel poukázať na zmysel života a medziľudské vzťahy.

            Cieľom týchto koncertov bola primárna prevencia a doplnok k vzdelávaniu. Pomocou hudby, motivačného slova a príbehov zo života sme chceli žiakov zaujať a ukázať im nový pohľad na preberané témy. 

          • Deň jablka

          • 20. október je na našej škole tradične venovaný Dňu jablka, ktorým si žiaci pripomínajú, že jesť jablká a vlastne akékoľvek ovocie a zeleninu je veľmi zdravé.

             Jednotlivé triedy si pripravili svoje prezentácie na tému jablko. Naaranžovali si ich počas veľkej prestávky na dolnej chodbe školy. Rôzne koláče, záviny, jablkové výrobky doplnili projektami a výtvarnými a ručnými prácami.                                                                                                                  Porota vyhodnotila ich aktivitu a stanovila, že na druhom mieste sa umiestnili triedy: 5.A, 5.B, 6.A, 7.B, 8.B, 9.A, 9.B . Najlepšími boli triedy:  6.B, 7.A a 8.A. Špeciálnu cenu získali štvrtáci, ktorí sa učia v budove II. stupňa a tiež sa aktívne zapojili.

            Určite mali všetci žiaci  veľkú  radosť, keď si  po vyhodnotení mohli na prinesených jablkových maškrtách pochutiť.

          • Kyberbezpečnosť v 6.ročníku

          • Žiaci riešili svet v Minecraft Education Edition, ktorý bol pripravený na prevenciu bezpečnosti v online priestore. Dozvedeli sa ako pristupovať a overiť si falošné, podvodné správy, ako sa vyvarovať nevhodnému zdieľaniu osobných údajov.

          • Začíname programovať s včelou v 3.ročníku

          • Tretiaci tento týždeň objavovali základy programovania a písali si svoje prvé programy (vidíte ich zapísané vo forme šípok na obrázkoch). Vytvárajú si tým základy pre náročnejšie programovanie v blokoch. BeeBot - včelička poslúchala všetkých 😀

          • Pobyt vonku štvrtákom (4.A) prospieva

          • Teplé slnečné lúče nás vylákali von. Konečne sa aj nám podarilo využiť nový altánok v školskom areáli. Je dostatočne priestranný na to, aby si v ňom každý našiel svoje miesto a precvičovanie vybraných slov mohlo začať. Veruže nám to na čerstvom vzduchu "pálilo" o čosi viac :-)

            A keďže sa k slniečku pridal poobede aj vietor, nedalo nám nevyužiť toto nádherné jesenné počasie. Niektoré šarkany brázdili oblohu viac, iné menej, nič nám to však neubralo z dobrej nálady a príjemne prežitých spoločných chvíľ.

             

          • ŠARKANIÁDA 2.A a 2.B

          • Hola hola hola hou,

            letí šarkan oblohou.

            Druháci sa tešili, 

            že šarkany púšťali.

            Vyleteli vysoko, 

            krásny pohľad pre oko.