• Dôležitý oznam !!!!

          • Oznam

            Základná škola s materskou školou Jána Smreka, Melčice-Lieskové 377 , zastúpená riaditeľom školy Mgr. Róbertom Košťálom, so súhlasom zriaďovateľa školy – Obcou Melčice – Lieskové, zastúpenou starostkou obce Mgr. Katarínou Remencovou, na základe odporúčania MUDr. Matúša Kráľa, všeobecná ambulancia pre deti a dorast a po konzultácii s RÚVZ Trenčín Vám oznamuje prerušenie výchovno - vzdelávacieho procesu v materskej a základnej škole od 16.12.2022 /piatok/ do 22.12.2022 /štvrtok/ z dôvodu pokračujúcej vysokej chorobnosti detí, žiakov a zamestnancov školy.

            Prajem všetkým veľa zdravia.

             

          • Dôležité!!!!

          • Oznam

            Základná škola s materskou školou Jána Smreka, Melčice-Lieskové 377 , zastúpená riaditeľom školy Mgr. Róbertom Košťálom, so súhlasom zriaďovateľa školy – Obcou Melčice – Lieskové, zastúpenou starostkou obce Mgr. Katarínou Remencovou a po konzultácii s RÚVZ Trenčín Vám oznamuje prerušenie výchovno - vzdelávacieho procesu v materskej a základnej škole od 9.12.2022 /piatok/ do 13.12.2022 /utorok/ z dôvodu vysokej chorobnosti detí, žiakov a zamestnancov školy.

            Riadne vyučovanie začne v stredu 14.12.2022.

            Všetci sú počas uvedených dní odhlásení z obeda. V stredu 14.12.2022 sú všetci prihlásení, ak nemáte záujem o obed je nutné odhlásiť sa obvyklým spôsobom.

            Prajem všetkým veľa zdravia.

             

          • Projekt "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok"

          •  V poradí už 5. ročník tohoto projektu spája generácie ľudí po celom Slovensku a stáva sa milou vianočnou tradíciou. Cieľom je potešiť neznámeho seniora žijúceho v sociálnom zariadení, prípadne osamelo vo vlastnej domácnosti. Mnoho z obdarovaných seniorov nemá žiadnych príbuzných a tak práve táto krabička je ich jediným vianočným darčekom. Do približne 60 krabíc sme pribalili aj krásne vianočné priania, ktoré vytvorili naši žiaci. 

            Všetkým, ktorí sa zapojili a okrem darčekov vložili do krabíc aj kus svojho srdca ĎAKUJEME.

          • Mikuláš a jeho družina

          • Mikuláš neobišiel ani našu školu a 6. decembra navštívil žiakov 1. aj 2.stupňa. Neprišiel však sám, spoločnosť mu už tradične robili anjeli a čerti. Čertiská deti postrašili, anjeli ich pochválili. Mikuláš si vypočul básničky a doniesol deťom keksíčky. Dovidenia o rok.

          • Deň otvorených dverí

          • Vážení rodičia,

            pozývame Vás dňa 7.12.2022 v čase od 14:30 hod do 17:30 hod na deň otvorených dverí v našej škole, kde sa môžete stretnúť s vyučujúcimi a informovať sa o prospechu a správaní Vašich detí.

          • ŠKOLSKÝ PSYCHOLÓG

          • V decembri nastúpila do našej školy pani psychologička Mgr.Monika Chvojková.

            V prípade záujmu o konzultáciu ju môžete kontaktovať na mailovom kontakte sk.psycholog@lieskove.zs-melcice.sk  alebo na edupage (je potrebné vyhľadať meno Monika Chvojková), poprípade na tel.č. sekretariátu školy 032 6490327, po zanechaní správy sa s vami kontaktuje.

          • Zo siedmakov chemici a historici - exkurzia

          • So žiakmi 7. ročníka sme navštívili priestory SOŠ chemickej v Bratislave, aby sme  absolvovali exkurziu, ktorá prispela k rozvoju praktických zručností žiakov v predmete chémia. Témy praktických cvičení boli v súlade s obsahom preberaného učiva na hodinách chémie. Tentoraz boli zamerané na vodu ako kvapalinu a jej výnimočné vlastnosti a schopnosti.

            Žiaci boli pri práci aktívni, rešpektovovali pokyny pracovníkov laboratória. Ich práca bola ohodnotená známkou.

             

            V druhej časti sme sa presunuli na hrad Devín, ktorý  dokumentuje históriu osídlenia dnešného Slovenska. Hradný kopec bol osídlený už v praveku a kontrolovali mnohé národy. Sídlili tu Kelti, Rimania z neho kontrolovali svoju hranicu. Mnohokrát bol dobytý.  Nebol zničený v boji, ale bezdôvodne vyhodený do vzduchu francúzskym vojskom v roku 1809. 

            Návšteva hradu prispela k prehĺbeniu vedomostí z histórie, v predmete dejepis.