• POZVÁNKA NA DEŇ ŠKOLY A RODINY

          • Naša škola všetkých srdečne pozýva na zábavno -  súťažné popoludnie v rámci Dňa školy a rodiny. V areáli školy budú rozmiestnené mnohé stanovištia, kde si budete môcť zasúťažiť, poučiť sa, zašportovať si, alebo sa občerstviť. Pre všetkých budú pripravené špekáčiky na opekanie, nápoje a ľadová drť. Po absolvovaní stanovíšť Vás bude čakať sladká odmena.

            Od 14:30 bude zakázaný vjazd do areálu školy pre autá z dôvodu bezpečnosti  všetkých účastníkov.

          • FUTBAL V MESTE

          • Slnečná sobota bola celá sprevádzaná zvukom píšťalky futbalového rozhodcu.

            Na športovom podujatí sa zúčastnilo 9 detí zo Športového krúžku so zameraním na futbal. Gratulujeme Stelke Bračíkovej, ktorá sa svojim talentom a zručnosťami prebojovala do finále o individuálne ceny. Počas sprievodného programu vládla uvoľnená a priateľská atmosféra, no keď prišli zápasy, strhlo sa riadne derby. Všetko prebehlo v duchu fair play a my si odnášame krásne zážitky a vecné ceny, hoci nám v silnej konkurencii unikol postup zo skupiny o jeden gól.

          • Modrý gombík

          • od 15. do 21. mája 2023 prebiehala zbierka s názvom MODRÝ GOMBÍK

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do zbierky MODRÝ GOMBÍK 2023. Vaše príspevky pomáhajú zlepšiť duševné zdravie nielen deťom žijúcim v humanitárnych krízach, ale aj na Slovensku. 

             

            V zbierke, ktorú organizuje každoročne Unicef, sa nám podarilo minulý týždeň vyzbierať sumu 160 eur. Touto cestou ďakujeme všetkým rodičom, deťom, učiteľom i ostatným zamestnancom školy za ich príspevok. 

          • Slávik Slovenska 2023

          • Slávik Slovenska je detská spevácka súťaž v speve ľudových piesní,  ktorá má bohatú tradíciu. V tomto roku sa uskutočňuje už jej 31. ročník. Organizuje sa pod záštitou operného speváka Miroslava Dvorského. Súťažiaci si majú možnosť vybrať piesne z vydaného Spevníčka a v súťaži musia byť sprevádzaný hrou na hudobný nástroj.

            Po zorganizovaní školského kola speváckej súťaže Slávik Slovenska sa 12. mája 2023 uskutočnilo okresné kolo v Trenčíne. Našu školu reprezentovali tri žiačky, každá zastupovala svoju  kategóriu: za 1. kategóriu  Natálka Šprtlová z 3. B, za 2. kategóriu Karin Masaryková zo 4. B a 3. kategóriu  reprezentovala siedmačka Viktória Križková.  Najúspešnejšou spomedzi nich bola práve posledne menovaná Viktória Križková, ktorá svoju kategóriu vyhrala a postúpila do ďalšieho kola.

               

             

            Hoci sa v krajskom  kole -  23. mája 2023 v Trenčíne neumiestnila, účasť v krajskom  kole tejto súťaže vo veľkej speváckej konkurencii  považujeme za jej veľký úspech.  Taktiež veľká vďaka patrí žiačke Martine Červeňanovej,  ktorá ju hudobne sprevádzala a svojou hrou na heligónke prispela k Viktoriinmu úspechu. Srdečne gratulujeme!

             

             

             

          • Chemosvit Svit - exkurzia 9.ročník

          • Dnes 24.05.2023 sme prvý krát so žiakmi našej školy, žiakmi 9. ročníka, absolvovali exkurziu v Chemosvite Svit- vlakom. Spoločnosť sa orientuje na výrobu, zušľachťovanie a predaj flexibilných fólií pre obalové účely, výrobu a predaj výrobkov z plastov, aj recyklovaných, polypropylénových vlákien, strojárskych výrobkov a baliacich automatov. Žiaci mali možnosť vidieť na vlastné oči celý proces výroby obalových materiálov, s ktorými sa každodenne stretávajú v obchodoch. Dozvedeli sa, že obalové materiály z nášho malého Slovenska poznajú až v Japonsku, že zakladateľom spoločnosti bol Tomáš Baťa, ktorý pre svojich zamestnancov v mestečku postavil "baťovské domčeky", ktoré ešte v súčasnosti tvoria architektúru mesta. Exkurzia v Chemosvite prispela k obohateniu vedomostí našich deviatakov nielen z chémie, fyziky, ale i spoločensko vedných predmetov. V Melčiciach Lieskovom zapísala: RNDr. Ľubica Behulová

          • Brigáda

          • Milí rodičia,

            ĎAKUJEM Vám, že ste dnes prišli a pomohli nám skrášliť našu školu.

            R. Košťál, riaditeľ školy

          • Druháci a zázraky prírody

          • Druháci mali možnosť zásluhou Maximka a jeho rodičov pozorovať zázraky prírody,  vývoj motýľa.  Sledovali sme, ako sa zo škaredej kukly stane nádherný motýľ. Najskôr sme pozorovali kukly,  potom sme ich premiestnili do špeciálnej sieťky a sledovali sme, ako sa dostali z kukly do našej triedy. Kŕmili sme ich cukrovou vodou a deti sa podelili aj s jabĺčkom.  Nastal čas a išli sme ich vypustiť do našej školskej záhrady. Veríme, že keď odteraz na školskom dvore uvidíme motýle, určite to budú naše.  

          • Komiks zo školy v prírode

          • Áčkari si na Čítaní pripomenuli nezabudnuteľné zážitky zo školy v prírode výrobou komiksu.

            Precvičili nielen svoje tvorivé zručnosti, ale aj tie komunikačné. Pridanou hodnotou je spoločné dielo, ktoré zdobí stenu v 4.A triede.

          • Deň matiek

          • Aj tento rok si naše deti z materskej  a  základnej školy pripravili vystúpenie pre svoje mamičky, babičky, či tety. Každý kto bol osláviť "Deň matiek" v kultúrnom dome zažil úžasnú atmosféru. Deti a žiaci sa predstavili v mnohých číslach, ktoré boli odprezentované z hĺbky detských srdiečok pre ich rodičov, starých rodičov alebo rodiny.

            Kto nemal možnosť prísť, môže si pozrieť zostrih vystúpení a príhovorov vo videu, či fotkách.

          • Múzeum jaskyniarstva

          • 9.5. 2023 žiaci 8. ročníka našej školy navštívili Múzeum jaskyniarstva a ochrany prírody v Liptovskom Mikuláši. Pracovníčka múzea ich podrobne oboznámila so všetkými vystavenými exponátmi. Žiaci boli počas výkladu aktívni, zapájali sa do diskusie. Upevnili si svoje školské vedomosti v predmetoch chémia, fyzika, biológia a geografia. V múzeu sme strávili cez 2 hodiny. Na záver prehliadky si žiaci z rozhľadne múzea pozreli okolitú prírodu Liptovského Mikuláša. V Melčiciach -Leskovom 12.05.2023 zapísala: RNDr. Ľubica Behulová

          • OZNAM – dôležité !!!

          • Na základe zrealizovanej ankety o prevádzke letného školského klubu detí Vám oznamujeme, že podľa výberu rodičov bude prevádzka v mesiaci júl 2023 – od 03.07.2023 do 28.07.2023    (4 týždne) v čase od 7.00 h do 13. 00 h, bez obeda.

            Prihláška do letného ŠKD bude distribuovaná prostredníctvom vychovávateľov ŠKD.

                                                                                                                                  Vedenie školy

          • VYDARENÁ SPOLUPRÁCA

          • Po Akadémii rodičov a prebratí učiva zhmotnili druháci získané vedomosti v domácej príprave do projektov. Budeme radi, ak sa pri nich počas tohto týždňa pristavíte, pootvárate ich a dozviete sa niečo nové o včele, ktorá robí pre človeka toľko užitočnej práce.

          • Súťaž v programovaní v Minecrafte

          • Učíme s hardvérom opäť spúšťa Minecraft súťaž v programovaní pre žiakov a žiačky základných škôl! Máte možnosť zapojiť sa do súťaže a vyhrať Minecraftové ceny! Ak si chcete pozrieť úvodný webinár, môžete sa naň prihlásiť na priloženom linku. Predstavíme si základy programovania a ukážeme si, ako pristupovať k riešeniu úloh v súťaži. Lektor: Mgr.D.Haláčková 

            Termín webinára: 10. máj o 17:00.

            link na prihlásenie sa na webinár

          • SLÁVIK SLOVENSKA

          • Spievajže si spievaj, spevavé stvorenie....

            Aj naša škola sa rozospievala školským kolom speváckej súťaže Slávik Slovenska.

            Teší nás, že záujem detí o spev vzrastá, nebojácne prekonávajú trému a zažívajú úspech.

            Sme rady, že sme mohli deti týmto podujatím sprevádzať oblečené v ľudových krojoch z obcí Adamovské Kochanovce a Chocholná, čím sme im priblížili ľudové zvyky a tradície.

            Do okresného kola postupujú žiačky:

            Natália Šprtlová, 3.B - I. kategória

            Karin Masaryková 4.B - II. kategória

            🎤🎶🎵🎤

            SRDEČNE BLAHOŽELÁME!

          • Exkurzia Piešťany 9.roč

          • Žiaci 9. ročníka navštívili 27.apríla 2023 rámci rozvoja prírodovednej gramotnosti interaktívnu výstavu v Elektrárni Piešťany. Zoznámili sa s distribúciou elektrickej energie, na vlastnom tele si vyskúšali maximálne napätie, ktoré ich telo "vydrží", vyrábali elektrickú energiu vlastným telom, riešili havarijnú situáciu s dodávkou elektrického prúdu, vymieňali poistky a uskutočnili veľa ďalších aktivít. Po návšteve Elektrárne sme sa peši presunuli do múzea a v priebehu presunov sme prešli krásnych 11 kilometrov. Vo Vojenskom historickom múzeu letectva v Piešťanoch nás privítal pán Richard Hattala. Naši deviataci ho milo prekvapili svojím záujmom o vojenskú techniku. Videli vrtuľník, ktorý " hral" vo filme Rambo 2, poľnú nemocnicu, MIG 29, nadzvukové lietadlá, oboznámili sa "s prípravou pilota" pred vstupom do tohto lietadla, so ženským letectvom a s celou vojenskou históriou. Pánovi Hattalovi ďakujeme za zaujímavosti, ktoré nám v priebehu exkurzie porozprával a tiež za to, že umožnil naším deviatakom vstup do VIP zóny múzea. Exkurzia prispela k rozšíreniu poznatkov našich žiakov v prírodovednej a spoločensko - vednej oblasti. V Melčiciach - Lieskovom zapísala: RNDr.Ľubica Behulová