• STROM ROKA

          • HLASUJTE ZA NÁŠ DUB.

            KAMARÁT OBOR čaká na Vaše hlasy!!!

             

            Na odkaze:Dub sivozelený | Ekopolis

            zahlasujte za náš strom v ankete STROM ROKA! Pomôžme mu, aby sa stal víťazom a mohol sa zapojiť do európskej súťaže.

            Odovzdajte svoje hlasy podľa návodu a dajte  o tomto hlasovaní vedieť svojim známym a rodine. Celý región - Slovensko čaká na Vaše zapojenie.

             

            • Hlasovanie potrvá od 1.júla do 30. septembra
            • Hlasovať je možné 4 spôsobmi:
              • hlasovanie na webe ekopolis.sk: svojho favorita vyberiete v ponuke vpravo, alebo na tomto linku, ktorý bude aktívny od 1.7. Každý hlas bude overený vďaka e-mailu, ktorý pri hlasovaní zadávate.
              • originálny hlasovací lístok: cca 100 ks vám pošleme počas prvého júlového týždňa na adresu, ktorú ste zadali. Inak lístok nájdete aj v letnom čísle časopisu Krásy Slovenska, v kníhkupectve Artforum v Bratislave, na podujatiach, ktoré spolu s anketou navštívime. Počet vytlačených hlasovacích lístkov je obmedzený.
              • formou SMS správy: a to zaslaním správy vo formáte STROM*XX*kontaktne údaje (kde XX je číslo stromu v rozsahu 1-12) na číslo 7773. Ideálne je uviesť meno, priezvisko a mailovú adresu. SMS hlasov môžete poslať neobmedzené množstvo.
              • Facebook hlasovanie: hlasovať sa dá na sociálnej sieti Facebook Nadácie Ekopolis, vo fotoalbume „Finalisti Strom roka 2023“ pri konkrétnej fotografii obľúbeného stromu – bude zverejnený na našom FB 1.7.
          • Finančná gramotnosť u deviatakov

          • Aj tento školský rok sa naša škola sa zúčastnila projektu  “Krok za krokom vo finančnom vzdelávaní“. Cieľom projektu je rozvíjať schopnosť žiakov orientovať sa vo sfére peňazí, prijímať finančné rozhodnutia a  vedieť hospodáriť s peniazmi v každodenných životných situáciách. 

            Tento finančno-vzdelávací projekt je realizovaný za pomoci európskych štrukturálnych a investičných fondov.

            Na seminároch sa zúčastnili žiaci 9. ročníka. Tí mali možnosť precvičiť nielen znalosti v základných pojmoch bankovníctva a poisťovníctva, ale i rozšíriť vedomosti o základné ekonomické pojmy, vyriešiť príklad zostavenia  rodinného rozpočtu a pochopiť základné princípy investovania. Žiaci ocenili hravú formu výučby – nielen prednášanie, ale i rôzne súťaže, skupinovú prácu, prezentácie svojich názorov i diskusiu na aktuálne ekonomické témy.

            Merateľným ukazovateľom  úspešnosti seminárov by mohla byť úspešnosť výstupných testov, ktorá sa po ukončení seminárov pohybovala na úrovni 58 % (vstup 42%) Z toho možno odvodiť fakt, že tí, ktorí sa rozhodli prednášku vnímať, si cieľové základné poznatky odniesli:)))

             

          • Rovesnícke vyučovanie pre 5. roč

          • Samuel Kvasnica, talentovaný žiak,  zo VI. A triedy si pripravil v závere školského roka 2022/2023 pre žiakov V.B a III.B triedy "plejádu" pokusov, ktorými chcel prispieť k rozvoju prírodovednej gramotnosti svojich mladších spolužiakov a cez experimenty im ukázať, že fyzika a chémia sú súčasťou nášho každodenného života i keď  ako školské predmety  medzi žiakmi  nie sú veľmi populárne a obľúbené.Žiaci sa aktívne zapájali do diskusie, pozorne sledovali pripravenú prezentáciu o fyzike, vedcoch, ktorí sa zaslúžili o jej rozvoj. Sledovali experimenty, zapájali sa do ich realizácie. Žiaci majú v obľube "výbuchy" a z toho dôvodu mala veľký úspech "raketa" v závere programu, ktorý Samko pripravil k spestreniu záveru školského roka 2022/2023. Samkovi patrí veľké ĎAKUJEME