• Sopky v V.B triede

          • Počas hodiny geografie v 5.B sme pozorovali naživo sopky priamo v triede. Žiaci si priniesli nádherné modely sopiek a pomocou chemickej reakcie octu a sódy bikarbóny nechali svoje sopky "vybuchnúť".

            (Počas hodiny nedošlo ku žiadnemu zraneniu účastníkov)

          • EXPERT GENIALITY SHOW

          • 28.11. 2023 sa uskutočnila celoslovenská vedomostná súťaž pre žiakov 5.až 9. ročníka ZŠ - EXPERT GENIALITY SHOW. Po zverejnení výsledkov sme sa dozvedeli, že titul EXPERT 7 v téme Tajomstvá prírody získal žiak VII.A triedy Samuel Kvasnica, ktorý sa umiestnil v prvej štvrtine rebríčka v danej téme.

            Samkovi blahoželáme k úspechu, ktorý vďaka svojim vedomostiam v tejto súťaži dosiahol a ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

            K Expertovi zo VII A triedy pribudol EXPERT z IX.A triedy v téme SVETOBEŽNÍK - Tomáš Plesnivý. Tomáš sa tiež umiestnil v prvej štvrtine všetkých súťažiacich deviatakov v SR. Tomášovi blahoželáme a prajeme veľa úspechov.

          • Hviezdoslavov Kubín 2024 - I. stupeň ZŠ

          • Dňa 25. januára  sa uskutočnilo školské kolo v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín na 1.stupni.

            Všetci súťažiaci zvládli svoje pripravené ukážky veľmi dobre, preto mala porota náročnú úlohu vybrať tých najlepších.

            Keďže v poézii súťažilo veľa šikovných recitátorov, porota sa rozhodla udeliť aj viac cien.

            Umiestnenie bolo nasledovné:

            Poézia:

            1. miesto: Nela Zbudilová, 3.A
            2. miesto: Nela Barincová, 4.A a Nela Kadlečíková, 4.A
            3. miesto: Viktória Suchá, 2.B a Alexandra Šikudová, 4.B

             

            Próza:

            1. miesto: Alžbeta Kubičková, 3.B
            2. miesto: Sofia Jánska, 2.A
            3. miesto: Viktória Bečárová, 3.B

             

            Víťazom srdečne blahoželáme!

          • Pravda o drogách - preventívna aktivita pre ôsmakov

          • V utorok  16. januára 2024 sa žiaci 8.ročníka v rámci preventívnych aktivít zúčastnili besedy s pánom P. Prekopom z neziskovej organizácie Slovensko bez drog. Počas dvoch vyučovacích hodín sa  interaktívnou formu, hrou, diskusiou, videom, skutočnými príbehmi... dozvedeli čo sú drogy , čo spôsobujú s naším telom a prečo to s nimi netreba skúšať.  Ďakujeme, že aj cez takéto organizácie sa žiaci môžu dozvedieť PRAVDU O DROGÁCH.

          • Súťaž v skladaní rubikovej kocky

          • Prihlás sa na súťaž v skladaní rubikovej kocky! Nemusíš sa obávať, že neuspeješ. Vyber si jednu zo štyroch úrovní 

            1.začiatočník - poskladám iba jednu stranu kocky

            2.pokročilý- poskladám celú kocku - pomaly

            3.expert - poskladám celú kocku - rýchlo

            4. super expert - poskladám celú kocku -jednou rukou

             

            link na prihlásenie https://forms.office.com/e/4bCxaGvYh6

          • OZNAM ŠJ

          • Vážení rodičia,

            školská jedáleň, ktorej zriaďovateľom je obec Melčice – Lieskové poskytuje stravovanie deťom a žiakom za čiastočnú úhradu nákladov, ktoré uhrádza zákonný zástupca  príspevkom na čiastočnú úhradu režijných nákladov vo výške 3,00 € na mesiac, v ktorom dieťa daného zariadenia odobralo aspoň jedno hlavné jedlo. Režijné náklady nepodliehajú vyúčtovaniu za odobraté jedlá.

            Oznamujeme všetkým stravníkom, že v mesiaci január prebieha úhrada príspevku na čiastočnú úhradu režijných nákladov vo výške 3 €/mesiac, na 6 mesiacov, t.j. 18 € v druhom polroku školského roka 2023/2024 na jedno dieťa.

            Vyššie uvedené informácie sú v súlade s VZN č. 3/2023 o určení výšky  príspevkov na čiastočnú úhradu nákladov na výchovu a vzdelávanie a nákladov spojených so stravovaním v školách a školských zariadeniach, ktorých zriaďovateľom je obec Melčice – Lieskové a s rozhodnutím č. ZŠM-L 134/2023-3 riaditeľa Základnej školy s materskou školou Jána Smreka, Melčice – Lieskové 377 o určení mesačných príspevkov na čiastočnú úhradu nákladov v školskej jedálni.

          • Dôležitý oznam.

          • Vážení rodičia, vzhľadom k havarijnej situácii, ktorá vznikla na vodovodnom potrubí v obci, škola bude bez dodávky pitnej vody niekoľko hodín. Prerušujeme vyučovanie pre žiakov 2. stupňa o 8.45 hod. Všetci žiaci od 5. do 9. ročníka odchádzajú domov. Obed si môžete vyzdvihnuť do vlastných nádob v čase výdaja obeda.

            Vo štvrtok 11.1.2024 pokračujeme vo vyučovaní.

            Ďakujeme za porozumenie.

          • Poďakovanie

          • Veľmi nás potešil pozdrav od p.Šuráňovej, klientky DSS v Trenčíne, ktorá dostala jednu z našich krabíc, ktoré sme posielali v rámci projektu Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok v vianočnom období.

            Konkrétne pani Šuráňová dostala krabicu s pozdravom od detí z 2.B

          • Astroshow

          • 18. a 19. decembra " navštívilo" našu školu pojazdné planetárium - Astroshow. Žiaci 1. a 2.stupňa našej školy mali možnosť pozorovať tajomstvá vesmíru v pohodlí školy. Programy, ktoré naši žiaci videli tvoria pre planetárium odborníci z astronomickej komunity.V planetáriu používajú modernú digitálnu sférickú projekciu s priestorovým efektom a kvalitným zvukovým systémom. Vybrané programy sú v rozlíšení 4K, čo znamená 3840x2160px. Vďaka tomu, že sa obraz premieta na celú plochu kupoly sú žiaci vtiahnutí do deja a môžu si "vychutnať" zážitok na maximum. Veríme, že žiaci našej školy si program v predvianočnej atmosfére užili.