• Dôležitý oznam !!!!

          • Základná škola s materskou školou Jána Smreka, Melčice-Lieskové 377 , zastúpená riaditeľom školy Mgr. Róbertom Košťálom, so súhlasom zriaďovateľa školy – Obcou Melčice – Lieskové, zastúpenou starostkou obce Mgr. Katarínou Remencovou, na základe odporúčania MUDr. Matúša Kráľa, všeobecná ambulancia pre deti a dorast a po konzultácii s RÚVZ Trenčín Vám oznamuje prerušenie výchovno - vzdelávacieho procesu v materskej a základnej škole od 21.12.2023 /štvrtok/ do 22.12.2023 /piatok/ z dôvodu vysokej chorobnosti detí, žiakov a zamestnancov školy.

            Vo výchovno – vzdelávacom procese pokračujeme po zimných prázdninách 8.1.2024 /pondelok/.

            Prajem všetkým veľa zdravia.

          • Protistresové aktivity v 9.roč

          • Bola to prva prednaska z troch, dalsie budu mat pred skuskami a monitorom. Na prednaske sa ziaci zoznamili z technikami zvladania stresu a v druhej polovici hodiny si vyskusali prakticky relaxaciu: kreslenie podla hudby - ktora obsahovala prvky muzikoterapie a arteterapie. 

          • Charitatívny punč

          • Výťažok z predaja punču v rámci vianočnej akadémii venujeme organizácii Dobrý anjel, ktorá pomáha rodinám, kde má dieťa rakovinu, alebo inú vážnu diagnózu, prípadne sa rodič lieči na onkologické ochorenie v dôsledku čoho sa rodina dostala do finančnej núdze. Konečný výber robia onkológovia a pediatri, teda tí, ktorí poznajú ich sociálnu a zdravotnú situáciu.Spoločne sme vyzbierali 229 eur. Všetkým, ktorí si punč zakúpili ďakujeme.

          • Vianočná akadémia

          • Sviatočný vianočný čas opäť priniesol do našej školy významnú udalosť, VIANOČNÚ AKADÉMIU. Všetci sa spoločne pustili do príprav. Spojili sa žiaci veľkí aj malí a prispeli aj detičky z materskej školy. Na príprave sa podieľali všetci, učitelia aj asistentky, ale aj pán školník, či pani špeciálna pedagogička. Pracovali spoločne, aby pripravili atmosféru hodnú takého krásneho podujatia akou bola naša VIANOČNÁ AKADÉMIA. Scenár vytvorila pani učiteľka A.Fabianová a zoznam účinkujúcich a tých ktorí ich pripravovali na vystúpenie nájdete v  prvom videu s krátkymi ukážkami. V druhom videu je zozbieraná výzdoba školy a to ako sa všetci na rôznych predmetoch chystáme na Vianoce.

            Príjemné sledovanie

            PS: Fotografie z vianočnej akadémie zverejníme budúci týždeň

          • Mikuláš

          • Mikuláš neobišiel ani tento rok našu školu. Spolu so svojou družinou navštívil všetky triedy. Prvý stupeň mal pripravené rôzne básničky a pesničky. Druháci ukázali ako napredujú v čítaní a tretiaci zahrali na rôzne hudobné nástroje.  Ďakujeme za prinesené dobroty a tešíme sa opäť o rok.

          • Recitačná súťaž Smrekovo

          • V piatok 8. decembra 2023 sa žiaci našej školy zúčastnili oblastnej súťaže Smrekovo, ktorá je venovaná spomienke na tvorbu rodáka Jána Smreka Čieteka narodeného v Zemianskom Lieskovom . 

            Súťaže sa zúčastnili traja žiaci - Nelka Zbudilová, Maroš Lauro a Filip Zajíček. Všetci traja bojovali statočne a okrem cenných skúseností si odniesli aj drobnosť na pamiatku.  Najviac sa však darilo žiakovi zo VI.B triedy, Filipovi Zajíčkovi, ktorý presvedčil porotu krásnym prednesom básne Verš o zablatenej ulici a vo svojej kategórii obsadil prvé miesto. 

          • Koľko lásky sa zmestí? Veľa!

          • Opäť  po roku sme sa zapojili do celoslovenskej  iniciatívy Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

            Spojili  sme svoje sily a naplnili krabice malými darčekmi pre seniorov. V 45 krabiciach bolo niečo sladké, slané, teplé, mäkké, voňavé, na zábavu a niečo zo srdca.

            Okrem toho sme vyrobili pozdravy , cez ktoré ich chceme pozdraviť a zaželať krásne sviatky. 

            Aj žiaci 2.B zapojili do projektu "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok".

            Veľká vďaka patrí rodičom, ktorí aktívne a s nadšením reagovali na výzvu na spoluprácu a spolu s nimi sa nám podarilo naplniť nielen krabičky, ale hlavne výchovný cieľ tohto projektu a to viesť naše deti k ľudskosti, dobrovoľníctvu, nezištnosti a úcte k starším.

            Ďakujeme všetkým triedam, ktoré sa zapojili.

          • Kam na strednú

          • 30.11.2023 sa konala výstava stredných škôl z celého trenčianskeho kraja. Naši deviataci si mohli pozrieť rôzne stredné školy a porozprávať sa o študijných aj učebných odboroch. 

          • Atlantis, hrad a Tekovské múzeum v Leviciach

          • Atlantis, hrad a Tekovské múzeum v Leviciach - 16.11.2023 Žiaci 6.ročnika prežili deň zážitkového vyučovania v priestoroch Atlantis centra a Tekovského múzea. V Atlantis centre žiaci zistili, že s fyzikálnymi javmi a zákonmi sa bežne stretávajú v reálnom živote. Počas troch hodín si vyskúšali aktivity, ktoré boli pre nich v Atlantise pripravené. V ďalšej časti našej exkurzie sme navštívili zrúcaninu hradu z roku 1318. Žiaci sa dozvedeli, že jedným z majiteľov hradu bol aj Matúš Čák. V areáli hradu je umiestnené Tekovské múzeum. Pri prehliadke múzea sa naši šiestaci oboznámili s historickými, národoposnými, vlastivednými a prírodovednými zbierkami nitrianskeho kraja a spoznali zaujímavú oblasť našej krajiny, Nitriansky kraj. V Melčiciach - Lieskovom zapísala: RNDr.Ľubica Behulová